Advent Óbudán
Advent_Obudan_fenyekAdventoBUDAN_KOZONSEGAdventObudan_KalakaBetlehemes

Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy mi szervezhetjük Budapest egyik legszebb terén, az óbudai Fő téren az Advent négy hetében zajló rendezvénysorozatot. A gyönyörű épületek,  remek éttermek között öröm karácsonyi hangulatot varázsolni, karácsonyi fényekbe öltöztetni a tér épületeit, öreg fáit, a Polgármesteri Hivatal ablakait a régi Óbudát idéző századfordulós nyomatokkal Adventi Kalendáriummá alakítani.
Megható és ünnepélyes pillanatok voltak a vasárnap esti adventi gyertyagyújtások, ahol a fellépő művészek és a közönség együtt énekelte Gryllus Dániel és Lackfi János Ádvent Óbudán című gyertyagyújtó dalát, melyet a szerzők Óbudának ajánlottak.
„Mikor advent van és várjuk a karácsonyt, kicsit mintha megelőlegeznénk a világ világosságának eljövetelét… Minden vasárnap egyre több gyertya ég az adventi koszorún, fénybe borul az egész város. Az óbudai Fő téren ezt az adventet szeretnénk megélni örömteli készülődéssel, koncertekkel.” – írta Gryllus Dániel, a Kaláka együttes vezetője, akivel együtt állítottuk össze a hétvégék egész napos koncertsorozatát.
Ám nem csak a zene messzehangzó dallamai csábították a Fő térre a családokat, hanem a sült gesztenye, a parázson sült kürtöskalács, a forralt bor különlegességek, a sparhelten sült lepény inycsiklandó illatfelhője és a kézművesek míves, egyedi portékái is. Nem csoda, hogy hozzánk Joulupukki, az igazi Finn Mikulás is ellátogatott…

AdventObudan_BetlehemAdventObudan_flashmobAdventObudan_Joulupukki