Advent Óbudán
DSC_5546DSC_5567DSC_5572

Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy 2012. óta mi szervezhetjük Budapest egyik legszebb terén, az óbudai Fő téren az Advent négy hetében zajló rendezvénysorozatot.

A gyönyörű épületek, remek éttermek között öröm meghitt karácsonyi hangulatot varázsolni, ünnepi díszbe öltöztetni a tér épületeit, öreg fáit, a Polgármesteri Hivatal ablakait a régi Óbudát idéző századfordulós nyomatokkal adventi kalendáriummá alakítani.

A sok éves kreatív együtt gondolkodás és együtt munkálkodás Óbuda- Békásmegyer Önkormányzatával, munkatársaival meghozta eredményét, hiszen az óbudai advent mára többek által elismerten Budapest legszebb karácsonyi vásárainak egyike.

Megható és ünnepélyes pillanatok a vasárnap esti adventi gyertyagyújtások, ahol a fellépő művészek és a közönség együtt énekli Gryllus Dániel és Lackfi János Ádvent Óbudán című gyertyagyújtó dalát, melyet a szerzők Óbudának ajánlottak.

Ám nem csak a zene, a remek koncertek messze hangzó dallamai és az ingyenes jégpálya csábítják a Fő térre és a Szentlélek térre a családokat, hanem a sült gesztenye, a parázson sült kürtöskalács, a forralt bor különlegességek, a sparhelten sült lepény ínycsiklandó illatfelhője és a kézművesek míves, egyedi portékái is… no, meg a műemlék körhinta. Nem csoda, hogy az Advent Óbudán programsorozat évek óta Budapest legcsaládiasabb rendezvénye.

DSC_5606

DSC_5630

DSC_5648