Duett – Kárász Eszter, Molnár György
KaraszEszter_MolnarGyorgy

LackfiJanos

KaraszE_MolnarGy

KaraszE_MolnarGy3

„Mi ketten egymást meg nem értjük,
Nagyon sajnálom, asszonyom,
De ha nem kellek szeretőnek
Egyébre nem vállalkozom.”

Heltai: Vallomás

Ők, maguk, így vallanak az előadásról:
„Hát, innen indul ez a történet, a mi történetünk Heltaitól, Varró Daniig. Nehéz parfüm illattal s gomolygó szivarfüst megsárgult emlékével, valamikor a múltszázad ezerkilencszáz valahányas éveitől, egész napjainkig, web hercegnők s NET huszárok nagyon is valós világáig.
A dalok (megzenésített versek) , versrészletek, klasszikus és főleg kortárs költők műveiből összeállított műsor elsősorban szórakoztatni kívánja a tisztelt nagyérdeműt, s egyben elgondolkodtatni is hogyan, s miképp változott világunk, hogyan, s miként befolyásolták, befolyásolják társadalmi és emberi kapcsolatainkat ezek a változások.
Vállalkozásunkhoz nagyszerű segítőket találtunk (klasszikusaink mellett). Egy nőt s két férfit: Szabó T. Annát, Lackfi Jánost és Varró Dánielt. Tulajdonképp ez egy kísérlet, bár nem kell hozzá pipetta vagy Petri-csésze és főleg nem steril környezet, csak lélek és gondolat…… A téma ősi, a megszólalás mai, igazi XXI. századi. Hogy még izgalmasabb legyen ez a vállalkozás, kitaláltuk, hogy költő barátaink egymás verseire reflektálva, írják meg gondolataikat a témában. Egy nő és egy férfi gondolatai, egy dalban.
Lesz itt Heltaitól vallomás, Weörestől paprikajancsi, metróban mélázó szerelmes férfi,
netcaféban ismerkedő nő, negyvenes férfi pontos meghatározása, szerelmes e-mail, vagy sms és sok más is. Ha ez még nem lenne elég, egy költő barátunk mindig velünk lesz, s így ez a különös Duett trióvá alakul.
„Ül az ember egy szobában egy széken, az ajtó bezárva. De ha belép egy Nő, az ember megszűnik csak embernek lenni, és azonnal Férfi lesz. És éppen annyira lesz férfi, mint amennyire Nő volt az.” (Karinthy Frigyes)
S hogy kinek ajánljuk? Középiskolás korosztálytól, legyen az rendhagyó irodalom óra, könyvtár, művelődési intézmény vagy szabadtéri rendezvény.”

VarroDani

KaraszE_MolnarGy2

SzaboTAnna

MolnarGyorgy_cr