Duóhéjban – Müller Péter Sziámi életműsorozata
1402044_10200126946136408_579410875_o (1)

szakcsi_sziami_04_k

Jazzy chanson duo London

kettosmail4

zsiga

TEMESVÁR FELEVAD KONCERT 20110327 057

DUÓHÉJBAN
Müller Péter Sziámi életműsorozata hat jobbnál-jobb zenésztárssal.


“A DUÓHÉJBAN sorozat hat részből áll. Kiválasztottam száz dalt azok közül, amiket magamnak írtam, felosztottam őket hatfelé. Az egyes előadótársakkal ezeket a saját dalokat kiegészítjük az ő kedvenceikkel, közös kedvenceinkkel – Gershwintől Piafig, a Cigányhimnusztól a francia-breton középkori dalokig vagy épp a kuplétól a népdalig. Legtöbbjükkel közös szerzeményeink is vannak. És minden est repertoárján szerepel néhány vers a készülő kötetből, valamint a partner instrumentális megmutatkozásai.
A hat társ:
SZAKCSI LAKATOS BÉLA – PIANISSIMO! DUÓ
DARVAS FERENC – PÉNTEK& ROBINSON DUÓ
GERLÓCZY ZSIGMOND DEZSŐ – ALTEREGO DUÓ
KIRSCHNER PÉTER – FELEVAD DUÓ (GITÁRRAL)
TAKÁTS ESZTER – ANGYALDUÓ (GITÁR, ÉNEK)
VÍG MIHÁLY – TRIÓ DUÓ
A rendkívül tehetséges, 18 éves Gerlóczy Zsigmond Dezsővel a fentieken túl egy teljes Seress Rezső estünk is elkészült és debütált – a verhetetlen Seress dalokat a magunk felfogásában, de kellő hűséggel adjuk elő. Ennek az estnek “SERESSÜK EGYMÁST, GYEREKEK!” a címe.”
Müller Péter Sziámi


PIANISSIMO! DUÓ
Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi

Ez utóbbi formáció műfajteremtő programjában a két igen különböző indíttatású művész sikerrel egyesíti erényeit: a jazz kiválóság Szakcsi páratlan improvizációs készségét, Sziámi pedig a költői és az előadói erőt.


PÉNTEK& ROBINSON DUÓ
Darvas Ferenc és Müller Péter Sziámi

Régi és új csemegék, versek, dalok, slam-ek, zongora-komolyak és – bohózatok.
Duóhéjban


ALTEREGO DUÓ
Gerlóczy Zsigmond Dezső és Müller Péter Sziámi

A zongorista csodagyerek és a költő-énekes fenegyerek együttműködése.
Műsoron a 80-as évek legendás alter-slágerei – URH, KONTROLL CSOPORT, SZIÁMI – korunk nyelvén továbbadva.
Valamint: ritkán- és soha nem hallott dalok, zongoraverseny-
pasziánsz, Best of Seress Rezső, versek a készülő kötetből…
„A Duó nem a külső hasonlóság miatt kapta a nevét, hanem azért, mert Zsiga nagymamája (Gerlóczy Sári) és édesapja (Gerlóczy Ferenc) is már régről a barátom volt, és most, hogy Zsigával is összebarátkoztunk, nemcsak egykori önmagamra, hanem egykori rájuk is ismerek benne. Vicces dolog úgy szemben ülni valakivel, hogy elfelejtheted a tükrében, hogy közben te már másik korosztályba léptél, hiszen a hajdani fiatal barátod ül veled szemben. És meglepő volt az azonnal kialakult összhang és közös nyelv, ami a könnyed, jóleső közös munkát eredményezte. A Szakcsival, Darvas Ferenccel, Kirschner Péterrel, Víg Mihállyal megkezdett duós együttműködések sorába bizarrul, mégis természetesen illeszkedik az Alterego. A repertoár brutálisan bátor és szertelen, a munkálkodás viszont fegyelmezett és felnőttes volt. Az első közös fellépések talán ezért sikerültek nagyon ígéretesre. Most mutatkozunk be először ennyire összetett, egész estés programmal.” (Müller Péter Sziámi)


FELEVAD DUÓ
Kirschner Péter és Müller Péter Sziámi

A FELEVAD DUÓ a Temesvári Színházban mutatkozott be a Színházi Világnapon. A Kirschner Péter gitárossal előadott repertoár közös szerzeményeket valamint a Sziámi Zenekar különböző korszakainak olykor kevésbé ismert dalait, a 80-as évek titkos slágereit (URH, EURÓPA KIADÓ, NEUROTIC, számokat), verseket sorakoztat koncertprogrammá.

alterego54

AlteregoDuo

003

002

Duohejban

1426419_690116654341652_1656088738_n

jobb_1

jobb_2

jobb_3