Greenfields
IMG_8982

IMG_8963

IMG_8892

A Greenfields az egyik legrégebb óta fennálló, 1994-ben alakult magyarországi ír zenekar. Elsősorban népszerű ír kocsmadalokat, népdalokat, valamint hagyományos ír-skót tánczenét játszanak
A mostanában ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvendő ír népzenét egészen egyedi felfogásban, a magyar népzenével ötvözve játsszák, ezáltal talán a magyar fülek számára még könnyebben befogadhatóvá téve azt.
Az együttes zenei stílusa kissé eltér a tradicionális ír-skót stílustól, A zenekar tagjainak is nagyon változatos a zenei „előélete”: megtalálható közöttük a tradicionális ír zenei stílus ismerője mellett eredetileg magyar népzenész, blues- és countryzenész, „univerzális” folk-gitáros, a latin-amerikai zene világából érkező dobos és historikus zenész is… így keletkezik egy izgalmas zenei világ, mely az ír-skót tradicionális zenét a magyar népzene stílusában szólaltatja meg több más zenei világ hatása mellett.
Zenéjükben kiemelkedő szerep jut a magyar és kelet-európai népzenei elemeknek. Különlegességük is éppen ez: a magyar és ír zenei hagyomány ötvözése. Ebben Magyarországon az elsők között voltak. Mindezekkel együtt alapvetően „szórakoztatni” szeretnének… nem törekszenek sem öncélú zenei alkotásra, sem „múzeumi” stílus kialakítására.
Koncertjeiket igyekeznek minden generáció számára élvezetessé tenni, s ez sikerül is, hiszen óvodáktól általános iskolákon át fesztiválokig mindenütt megállják a helyüket. Igény esetén nem okoz gondot néhány egyszerű tánc bemutatása és megtanítása sem, sőt, külön kérésre ír sztepptáncost vagy táncosokat is magukkal tudnak vinni fellépéseikre.

A zenekar tagjai
Mező Győző – hegedű, ének
Clemente Gábor – cajón
Fodor Miklós – fuvola, brácsa
Gyarmati Gábor – gitár
Mező Zoltán – ír buzuki
Szabó Dániel – furulyák, tin whistle, ír buzuki
Veller Gyöngyi – ének
Vincze Viktória – hegedű

IMG_8808

IMG_8736

hangszerek

993447_568508946536809_1646088871_n

IMG_8887

IMG_8743