Hangfestők
hangfestok_egyutt_600x400

Vidak_Robert_honlapra

SzirtesEdina_Mokus_honlapra

Zenéjükben magyar népdalfeldolgozásokat és más világzenei kompozíciókat szólaltatnak meg. A népdalokat virtuóz gitárzenével ötvözve az együttes tagjai egy teljesen egyedülálló zenei fúziót hoztak létre. Műsoruk nemcsak egyediségével, hanem színvonalával is kiemelkedik a manapság oly divatos világzenei projektek közül. Ezt igazolják rangos külföldi fellépéseik is: a trió az elmúlt években fellépett New Yorkban (2010), Párizsban (2009, 2012), Brüsszelben (2008, 2012), Madridban (2009), Helsinkiben (2009), Hágában (2012), Zaragozában (2008), Bordeaux-ban (2009, 2012), és Tilburg-ben (2012).
A produkció két, teljesen egyenrangú felállásban működik:
Bognár Szilvia és a Hangfestők
Bognár Szilvia (ének), Sinha Róbert (gitár), Vidák Róbert (gitár)
Szirtes Edina “Mókus” és a Hangfestők
Szirtes Edina “Mókus” (ének, hegedű), Sinha Róbert (gitár), Vidák Róbert (gitár)
Bognár Szilvia Magyarország egyik legkiválóbb és legelismertebb népdalénekese, számtalan rangos hazai és külföldi fellépés van mögötte. 2004-ben elnyerte az Artisjus előadói díját, valamint a Magyar Rádió eMeRTon díját „Az év folkénekese” kategóriában, míg a Kodály Zoltán-emlékdíjat 2007-ben, a Magyar Művészetért díjat pedig 2010-ben vehette át.
Szirtes Edina “Mókus” a magyar zenei élet kiemelkedő alakja, elismert világzenei énekes, és egyedülállóan sokoldalú zenész: 2002-ben klasszikus hegedűművész diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, 2010-ben Fonogram-díjat kapott világzene kategóriában, 2012-ben pedig az év könynyűzenei zeneszerzőjeként elnyerte az Artisjus díját is.
Sinha Róbert 2006-ban szerzett diplomát a Holland Királyi Zeneakadémia klasszikus gitár szakán. Mindig is érdekelték a határterületek: a klasszikus zene, a flamenco, a jazz és a népzene különböző kapcsolódási pontjai, illetve az együttműködési lehetőségek más művészeti ágak, például az irodalom, a színház és a táncművészet képviselőivel. A kiemelt hazai helyszínek (Nemzeti Múzeum, Szépmű- vészeti Múzeum, Millenáris) mellett több rangos külföldi fellépés van mögötte: a 2004-es hollandiai magyar kulturális évad keretében Amszterdamban és Hágában szerepelt, 2006-ban a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben adott szólókoncertet, 2011-ben pedig India egyik legnevesebb művészeti fesztiválján, a Delhi International Art Festival-on adott Herczku Ágnessel közös koncerteket.
Vidák Róbert a legnagyszerűbb magyar roma-zenész hagyományok képviselője. Spanyol mesterek kurzusain tanulta a flamenco-gitározást, viszont nem a spanyolokat próbálja utánozni, ehelyett inkább nagyon jó érzékkel beépítette azt saját zenei kultúrájába. A hazai és külföldi zenei élet aktív tagja, különböző produkciók résztvevőjeként rendszeresen szerepel rangos művészeti fesztiválokon és koncerthelyszíneken.

Sinha_Robert_honlapra

BognarSzilvi_honlapra