Kosbor

Kosbor03_600x400

Kosbor05

Kosbor02_600x400

Kosbor04

Kosbor01

Kosbor08

Bociboci – Így búgtok ti!

Varró Dániel zseniális Bociboci versciklusát, amelyben a költészet nagyjainak bőrébe bújva kesergi el a fületlen-farkatlan boci sorsát, a Kosbor Trió neves zenésztársak – Kaláka, Kispál, Ghymes, Presser – stílusában énekli, zenéli.

Varró Dánielnek a „Bögre azúr” kötetében megjelent pár bravúros, humoros stílusgyakorlat: a „Változatok egy gyerekdalra” ciklus. A Boci boci tarka kezdetű gyermekdal témáját régi nagy költőink – Arany János, Csokonai, Berzsenyi, Kosztolányi – és kortárs költőink – Parti Nagy Lajos, Térey János, Karafiáth Orsolya – stílusában újrafogalmazta.

A kötet megjelenése után a munka folytatódott tovább. Mára már egy nagy csokor új vers „szaladgál” a neten mindenki legnagyobb örömére. Ezzel a csokorral találkozott Gyulai Csaba zenészbarátom. Nagyon tetszett neki, és átküldte nekem ezzel a kérdéssel: Következő Kosbor-lemez? Én rögtön klaviatúrát ragadtam és kifejtettem ennek teljes lehetetlenségét: ez a ciklus zseniális, csak akkor szabad megzenésíteni, ha zenében megközelítjük a színvonalát! Minden dalt más zenei stílusban, neves zenésztársak „bőrébe bújva” kéne eljátszanunk! Minden dalban szerepelnie kellene a Boci boci dallamának is! Sajnos ez nem megy, felejtsük el….

Elküldtem a levelet, majd elkezdtem dúdolgatni. Hát éppenséggel ezt az egyet meg lehetne próbálni…
Ez 2012. szeptemberében volt. Azóta elkészült 17 dal, 17 stílusjáték a Kaláka, a Kispál, a Ghymes, Szörényi Levente, Presser Gábor stb. modorában .Reméljük, hogy a „megdaloltak” nem sértődnek meg, mert ez egy nevető Tisztelet és Köszönet !
Tamás Benedek

„A verseimet tényleg Karádynak kellett volna énekelnie, ezek után világos. Most persze – mivel ezen a lemezen dupla minden csavar – egy férfi a nagy díva, és én magam Varró Dani vagyok. De a többiek se jártak jobban! Jól összeakasztották a modorunkat! De szerencsére mindenki heherészik a végén. Én speciel örülök, hogy engem is csak égve dobtak fel…”
Karafiáth Orsolya

„Nagyon mulattam magamon”
Presser Gábor

…és akik ezt az irodalmi-zenei-tér- és időutazást előadják:
Gyulai Csaba – hegedű, cajon, xilofon, csörgő, száncsengő, kolomp, kórus
Nemes János – basszusklarinét, szaxofonok, fuvola, kavola, furulyák, melodika, kórus
Tamás Benedek – ének, mondás, mandolant, gitárok, baritonud,
valamint
Huszár Mihály – bőgő, melodika
Teslár Ákos – stand up moderátor
Varró Dániel – költő
www.kosbor.hu

Hopp, ott egy boci! Az év tíz legjobb koncertje között.
http://ldkritika.blog.hu/2014/01/07/2013_top10_koncert

02_600x400

Kosbor12

Kosbor11

Kosbor10

Kosbor07

Kosbor06

Kosbor09

borító